Hellboy: The Crooked Man

Hellboy: The Crooked ManHellboy: The Crooked Man  este un nou reboot al legendarului personaj de benzi desenate.

Se face orice, mai puțin să i se dea mână liberă lui Del Toro să realizeze al treilea său film. Acum este deja prea târziu.

 

🎬 Hellboy: The Crooked Man – Premisă 📖

Uriașul roșu ca focul spălăcit, pe numele său Hellboy (Jack Kesy – The killer), are o misiune de dus la capăt, să păzească până la destinația finală o cutie ce conține o creatură demonică.

Bineînțeles că lighioana supranaturală scapă și permanent îmbujoratul Hellboy se aciuiază în mijlocul unei localități din mijlocul unei păduri din mijlocul unei pustietăți pentru a captura drăcovenia evadată.

Se pare că un necaz nu vine singur pentru că nimerește într-un loc unde sunt 15 vrăjitoare pe cap de locuitor și toate au pus ochii pe el.

 

💭 Hellboy: The Crooked Man  – Comentariu 🍿

Dacă ați urmărit vreun trailer, v-ați dat lejer seama că acest film a fost realizat pe un buget modest.

La cum arată, am avut impresia că a costat 1 milion de dolari, dar nu, cică s-au pompat în el 20 de milioane. Cu toate astea, arată extraordinar de rău din toate punctele de vedere.

Nu înțeleg cum japonezii au făcut o capodoperă cu 15 milioane, mă refer la Godzilla: Minus One, și americanii un rebut cu bani mai mulți.

Are Hellboy o coadă de zici că levitează pe lângă el, nu dă senzația că ar fi o extensie a lui, atât de slabe sunt efectele speciale.

Măcar de ar fi fost actori cunoscuți, să existe o justificare că au plătit salarii mari, dar în toate rolurile sunt niște iluștri necunoscuți.

Știu că în realizarea filmului a fost implicat până-n gât Mike Mignolia, creatorul personajului, și că pelicula este fidelă benzilor desenate conform spuselor acestuia, dar asta nu înseamnă automat și un produs bun.

Iertam instantaneu derapajele vizuale dacă primeam, drept compensație, un scenariu bun. Însă am fost cadorisit cu un chix destul de mare, mai ales că povestea nu se ridică la nivelul lui Hellboy, nu este demnă de el.

Practic, el este de pomană în propria lui aventură, dacă în locul lui era Arnold Schwarzenegger din Commando deznodământul ar fi fost același.

Ce vreau să zic, dar îmi fug literele pe tastatură, este că ori cu Hellboy, ori fără el, cam tot dracul ăla e.

În afară de niște replici tâmpe și două-trei împușcători, nenea este de pomană prin peisaj că nu prea are ce să facă deoarece atacatorii dau mai mult din gură.

Amenință, dar nu mușcă, la naiba, puteam să fiu și eu în biserica aia să fac schimb de replici pline de jigniri cu vrăjitoarele și morții care stăteau cuminți la poartă, că la asta se rezumau.

Hellboy: The Crooked Man

 

Hai să nu fiu diabolic pe tot parcursul articolului, filmul are și părțile lui bune, cea mai mare bilă angelică este atmosfera sinistră care m-a urmărit pe tot parcursul firului narativ.

Construcții decrepite, natură moartă, vânt năzdrăvan, catacombe împăienjenite și creaturi scârboase, avem destule elemente care contribuie la nașterea unui sentiment de groază ca și când ai ști că nu ai scăpare din acest bucluc.

De fapt, acesta este singurul lucru bun la film pentru că în rest este static ca acțiune.

Nu că voiam efervescența spumantă a producțiilor realizate de regele horror-ului atmosferic-fantastic Guillermo Del Toro, dar așteptam ceva mai dinamic de atât, nu doar discuții interminabile cu moroii puși pe vorbă.

Luptele sunt la nivel ideologic, se duc în mintea personajelor, iar contrele se rezumă la atacuri verbale care plictisesc după un anumit timp că doar cât să-i mai aud că se porcăiesc între ei ca la dezbateri prezidențiale?

Și să mă ierte Jack Kesy, dar n-are nici prezența fizica, nici carisma unor Ron Perlman sau David Harbour, chiar arată ca un om oarecare într-un costum cu mușchi roșii.

Atât plătești, atât primești.

 

🏆 Hellboy: The Crooked Man – Verdict 👍 sau 👎

Este de lăudat faptul că s-a dorit apropierea filmului de benzile desenate, dar asta nu se traduce, de cele mai multe ori, într-o reușită.

Tocmai de aceea se numește adaptare, pentru că una este pe foaie, alta este pe ecran.

Nu poți să iei mot-a-mot ce e în comicsuri și să transpui pe ecran pentru că sunt două medii total diferite, necesită abordări separate.

Asta nu au înțeles cei implicați în producție și au crezut că merge cu încropeala asta ieftină.

Dă senzația că-i film realizat de niște amatori și dacă mi s-ar fi spus că este făcut de comunitatea fanilor Hellboy pe buget de grisine l-aș fi aplaudat.

Dar nu pot să fac asta când știu că în spatele lui este un studio care a turnat un buget care, chiar dacă este mic, nu se vede în produsul final.

Poate exagerez când zic că-i amatoricesc, dar arată mai mult a episod de serial un pic mai avansat tehnologic decât Hercule sau Xena.

Dacă mai fac ăștia vreo 2 filme rateuri, se strânge de-o pierdere mai mare decât dacă i-ar fi dat lui Del Toro bugetul ăla de 200 de milioane de dolari pe care l-a cerut pentru Hellboy 3.

Măcar aveam siguranța că ar fi ieșit ceva foarte bun sau excelent. Așa, am primit două reboot-uri mai mult rebut.

Cum un păianjen este prea puțin, am să pogor în capul filmului 4 arahnide periculoase pentru că-i nasol, dar nu pot să zic că-i gunoi de pus lângă niște mizerii colosale.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Hellboy: The Crooked Man

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Megalopolis

Megalopolis

Mă dusei la Les Films de Cannes à Bucarest să văd mult hulitul Megalopolis semnat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *