Hidden strike

Hidden strikeNetflix iese la înaintare cu Hidden strike, un film de acțiune ce reprezintă o coproducție SUA-China.

Mai multe despre el în cuvintele ce urmează.

 

🎬 Hidden strike – Premisă

Jackie Chan (Ride on) este Luo Feng, ceva soldat cu trese care este însărcinat să escorteze vreo 11 autobuze pline cu civili din Baghdad.

Ruta aleasă este una intitulată Autostrada Morții. Nu pentru că ar fi plină de gropi și hârtoape, ca ale noastre, ci pentru că pe acolo colcăie insurgenții care poftesc mereu la vreo ambuscadă.

După ce se petrec câteva chestii nasoale care se lasă cu ostatici, Luo este nevoit, fără prea multă tragere de inimă, să facă echipă cu Chris (John Cena – The Suicide Squad) pentru a salva situația.

Și cam atât, povestea este doar o scuză penibilă pentru a realiza un film bombastic.

 

💭 Hidden strike – Comentariu 🍿

Mi se părea mie că Jackie este cam fâșneț și agil pentru vârsta lui de acum și am aflat că filmul a fost tras prin 2018 și de atunci a zăcut în beciul producătorilor din diverse motive.

Unul a fost pandemia, altul calitatea lui.

La nivel intelectual Hidden strike este o insultă ridicolă pentru că nu are nimic inteligent în ceea ce privește povestea sau desfășurarea acțiunii.

Este tâmp la capitolul narativ și extrem de simplist în caracterizarea personajelor sau livrarea replicilor.

Cât despre logică sau verosimil, hai să fim serioși, este doar o copie ieftină a filmelor din seria Fast and furious, cele din perioada recentă.

Astea fiind zis, având în vedere subiectul și genul său, nici nu mă așteptam la altceva din partea lui, că nu ăsta îi era scopul declarat în acte.

Trebuia să vină la apel cu acțiune spectaculoasă, exagerată, explozivă și cât mai incitantă, chiar dacă goală de conținut profund.

Și cam asta mi-a și oferit, deși nu are un buget exorbitant a reușit să închege câteva scene care m-au invadat cu confruntări elucubrante la nivel motorizat care n-au nici o treabă cu realitatea, dar dau bine pe ecran.

Inițial am zis că s-a inspirat din Fast X cu mașina dotată cu rachetă, doar că aici avea motor de avion, dar cred că a fost invers din moment ce Fast X nici nu era în scutece când Hidden strike a fost filmat.

În același timp, fură împrumută o cascadorie a la Tom Cruise dintr-unul din filmele sale din seria Mission: Impossible. Și o face cu tupeu, arogându-și întâietatea ca un politician român prins cu doctoratul plagiat.

Plus că este evident că și-a trimis muza să vad Mad Max: Fury road, că zici că ambele sunt plasate în același univers.

Este un film idiot, dar distractiv, frizează absurdul, dar a livrat secvențe care mi-au bucurat ochii pentru că sunt și inovative în ceea ce privește punerea lor în scenă.

Se simte în mod evident „omagiul‟ adus francizei F&F deoarece scenariul s-a întrecut în a veni cu cascadorii gogomane, dar impresionante. Și de câteva ori a și reușit.

Hidden strike

 

Excelează la capitolul lupte corp la corp, aici chiar merită lăudat pentru că respectivele bumbăciri sunt bine coregrafiate și aerisite în ceea ce privește editarea frenetică.

Am văzut totul fără să mă ia durerea de cap, adică așa cum trebuie la un asemenea film.

Jackie Chan se învârte ca un titirez în jurul inamicilor pe care îi bagă la somn folosind obiectele din jurul său, iar decorurile în care au loc caftelile sunt unele extrem de ofertante din acest punct de vedere.

Ce să mai, deși la o vârstă destul de înaintată, Chan demonstrează o grație de lebădă când intră pe modul turbo, stilul său fiind inconfundabil.

De cealaltă parte, John Cena se află la polul opus, el este elegant ca o bilă de demolat, nu are timp de fonfleuri artistice, dărâmă brutal tot ce îi iese în cale.

Iar alăturarea Chan-Cena duce la un cuplu hâtru, plin de certuri copilărești și replici amuzante, așa cum șade bine unui „mariaj‟ forțat. Aici seamănă, să dau un exemplu recent tot din saga familistă, cu Hobbs & Shaw.

Păcat că arată destul de rău la nivel vizual, efectele speciale par nefinisate pe alocuri și mi-au dat senzația de platou de filmare, nu de locații reale.

 

🏆 Hidden strike – Verdict 👍 sau 👎

Cred că am fost destul de clar în comentariu și v-ați făcut o idee cam ce hram poartă acest film și unde trebuie să vă așezați așteptările pentru a fi în concordanță cu oferta producției.

Stupizenie maximă pentru sinapsele care n-au nimic de făcut, dar o la fel de maximă distracție nepretențioasă dacă vă lăsați creierul să vegeteze timp de 100 de minute.

Este o reminiscență a filmelor de acțiune din anii 1980 în care de bază era o alăturare dintre două personaje total diferite, dorindu-se un rezultat ilar și inflamabil.

Parțial a reușit dacă îl tratez ca pe un film superficial.

Chiar dacă m-a amuzat și captivat pe alocuri prin acțiunea impozantă care rivalizează la nivel conceptul cu pelicule cu bugete de 3-4 ori mai mari, rămâne totuși un film tare neghiob ca scenariu.

Dar mi-a oferit un zefchiu pe cinste astfel încât n-am să-l îngrop în deșert, ci o să îi ofer 6 litri de apă să-și potolească setea.

 3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Fight or flight

Fight or flight

Fight or flight este un film de acțiune din 2025 disponibil în cinematografele … din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *