Baaghi 3

A trebuit să mestec și Baaghi 3 după Baaghi 1 și Baaghi 2 că nu era frumos să las trilogia fără finalizare.

Dacă nu ați văzut primele 2 filme, nu-i bai, seria asta oricum nu are nicio continuitate în ceea ce privește evoluția eroului, acțiunea din toate filmele pare a se petrece simultan, deși Ronnie, eroul principal, are mai mereu o altă origine, ba și gagica i se schimbă de-a lungul trilogiei.

În Baaghi 3 revine la iubita din Baaghi 1, dar aici este prezentată din nou întâlnirea lor, dar în circumstanțe total diferite, aș putea spune că Baaghi 3 are acțiunea plasată într-un univers paralel.

Deci, ce vreau să spun este că nu veți fi confuzi dacă veți urmări direct partea a treia. Doar o vorbă să-ți mai spun, nu te uita la film!!!

Dacă primul a fost slab, dar vizionabil, și al doilea chiar decent spre bun, Baaghi 3 este un gunoi infect, incoerent, ilogic, incomprehensibil, idiot, implauzibil și, dacă ar fi un scris de mână, și ilizibil.

Premisa filmului este aceea că Ronnie acum are și un frate pe care-l protejează cu orice preț și îi sare în ajutor ori de câte are nevoie. De la scuturat puța după ce face pipi până la protejat de malaci care vor să-i facă felul, Vikram apelează mereu la Ronnie pentru că pămpălăul vieții are în permanență probleme, așa că Ronnie este practic umbra acestuia. Din ce-o trăi Ronnie, din moment ce se află non-stop prin preajma lui fra-su pentru a-l scăpa din belele? Naiba știe. Și sunt și prea pretențios să-i cer scenariului să se gândească la acest amănunt.

Toate bune și frumoase până la un moment dat când Vikram, ajuns mare polițist, tot datorită lui Ronnie (cred că tot Ronnie îi f..e și femeia să i-o lase gravidă), pleacă în Siria, este răpit de un terorist nenorocit care folosește oameni nevinovați pe post de atentatori și Ronnie este nevoit, a mia oară, să-și salveze fratele.

Nu suna deloc rău ideea filmului, nu mi-ar fi displăcut să-l văd pe Tiger Shroff nimicind armate de nemernici în misiunea de salvare a fratelui, doar că Baaghi 3 are parte de unul dintre cele mai incompetente scenarii din câte am văzut până acum.

Când zic că nimic nu are sens, nu exagerez. Cele mai logice momente sunt cele în care se cântă, și asta spune multe. Parcă asistam la o parodie proastă după filmele de acțiune anterioare, nu se ține cont de cronologia evenimentelor, de poziția personajelor, de ciclul zi-noapte, este un caca-maca de toată frumusețea. Mi-am scrântit mintea încercând să-mi dau seama dacă scenariul este serios, dar prost, sau caterincos și prost.

De fapt nu există scenariu, ăsta este adevărul, scenele dezordonate sunt puse acolo doar să facă legătură între secvențele de acțiune care sunt ridicol de absurde, ce să o mai ocolesc, Ronnie este un Superman fără capă, dar cu maieu.

M-a exasperat trăncăneala inutilă dintre scenele de acțiune, care tot încercau să genereze un sentiment de pericol deși tot globul pământesc știe că Ronnie va nimici orice i se pune în cale, de la divizii întregi de adversari ce nu-s capabil să împuște o turmă de elefanți anesteziați până la batalioane de tancuri și elicoptere care devin jucării în preajma lui Ronnie.

Nu mi-e teamă că aș da spoilere, că oricum nici dracu nu va urmări filmul ăsta, dar vă dau câteva exemple din perlele scenaristice mai „inteligente‟ decât cele anuale de la BAC-ul românesc: ni se spune că mai sunt 5 minute până la un eveniment devastator și apoi în următoarea jumătate de oră Ronnie se luptă cu o armată întreagă și alea 5 minute tot nu se scurg, avem o secvență în care sunt implicate elicoptere care acum sunt în mijlocul deșertului, peste 5 secunde se prăbușesc în centrul orașului, Ronnie fuge de elicoptere, bombe explodează pe lângă el, este propulsat în aer și în față și, magie, ajunge prin spatele unui elicopter ce se afla bine de tot în spatele lui și se urcă la bordul lui, probabil a făcut înconjurul lumii de a fost posibilă această manevră.

Ah, și cum puteam rata cel mai așteptat moment al filmului?

Indianul, spaima maieului:

Primele 100 de minute ale filmului reprezintă un exercițiu de rezistență pentru creier, dacă treci cu bine peste ininteligibilitatea scenariului, atunci rămâi cu o jumătate de oră de acțiune, și ea la rândul ei stupidă și absurdă, dar distractivă într-o oarecare măsură, chiar cu o scenă întreagă șutită fără nici cea mai mică rușine din Wonder woman.

Mai rău m-am ofticat că fazele de luptă puteau fi incitante dacă erau realizate profesionist, schemele erau mișto în ciuda desconsiderării totale a legilor gravitației, fizicii și anatomiei umane, dar execuția este rizibilă, se vede clar cum actorii / cascadorii lovesc în permanență aerul și nu adversarii.

Ce este și mai enervant este că povestea avea potențial, cu subiectul familiei pentru care ești capabil de orice sacrificiu, cu terorismul care apelează la cele mai inumane acțiuni, ba chiar cu mesaje de pace între India și Pakistan. Dar ce folos, dacă ideea a picat în mâinile unui cimpanzeu oligofren care a scris scenariul.

Baaghi 3 are nota 2 pe IMDB și 0% pe RottenTomatoes și nu am argumente pentru a contrazice acele calificative, eu am rămas de pe urma filmului cu sechele epileptice și un vag sentiment de satisfacție că am văzut explozii mișto și fete fierbinți. Ah, la dracu, a sunat misogin, de fapt am văzut explozii fierbinți și fete mișto (e mai bine așa?), de aceea achiesez la nota de pe IMDB și dau și eu tot un 2.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Fight or flight

Fight or flight

Fight or flight este un film de acțiune din 2025 disponibil în cinematografele … din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *